El Festival

Dansa València és un festival de dansa i nous llenguatges relacionats amb el moviment que pretén convertir-se en un espai de trobada, diàleg i mirades plurals. Acollim la creació consolidada, la que emergeix i la que travessa, la que naix pròxima i la que arriba d’altres territoris. Un lloc per a la presència i acció del cos, en el qual a través de la creació contemporània s’activen cerques i interpretacions alternatives d’una realitat complexa.

Impulsem l’aprenentatge mutu entre professionals, la visibilitat dels projectes artístics i la col·laboració entre persones i organitzacions. Igualment, com a servei públic tenim el compromís de compartir amb la ciutadania experiències i coneixements, amb la convicció que la creació i la pràctica artística són estímuls de canvi social.

Dansa València és un ecosistema del moviment que genera noves possibilitats, que acompanya i sosté la creació local al mateix temps que ens relacionem amb un context artístic més ampli.

Edicions Anteriors

Dansa València

A la fi dels anys huitanta, València va viure una eclosió de les arts escèniques. En 1987 es va fundar l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV); un any després, el Circuit Teatral Valencià; i en 1989, la Mostra Internacional de Mim de Sueca. Els llenguatges del moviment es van professionalitzar amb l’arrancada de companyies com Vianants Dansa, Ananda Dansa o Cia..Vicente Sáez. En aquest context de creativitat, naix en 1988, Dansa València.
El festival tenia com a objectiu donar suport a la creació dels nous coreògrafs i coreògrafes de la Comunitat. A partir de la segona edició va completar la seua programació amb propostes d’altres territoris, convertint-se així en una plataforma per al creixement d’aquesta expressió artística. Des dels seus primers anys, l’exhibició intensiva d’espectacles es va completar amb activitats paral·leles i cada nova edició era major l’espai cedit a l’experimentació.
La proposta cultural es va erigir en un esdeveniment de rellevància estatal, amb un públic local fidel a la cita. En el seu desé aniversari, gràcies a la posada en marxa de Mercadansa, va arribar la seua consolidació entre els professionals.
No obstant això, amb el canvi de segle, el festival va afrontar anys d’incertesa i de desconnexió amb el sector que van acabar amb la seua desaparició. Després de diverses temptatives, en 2018, Dansa València comença a reprendre la seua identitat i la confiança de l’audiència i de la professió.
En 2022 arranca una nova fase il·lusionant en la recuperació d’aquest projecte com a referent de la dansa contemporània espanyola.

Equip
María José Mora
Directora artística
Mariam Varea
Ajudantia de direcció i coordinació de Moviments Urbans
Begoña Donat
Coordinació de la comunicació
Claudia Alfonso
Coordinació de la comunicació digital
Javier Alcañiz
Responsable de màrqueting
Lola Flor
Premsa i comunicació
Jesús Marcarós
Responsable d'assistents
Isabel Ferreira
Coordinació d'assistents internacionals
Elba Torres
Coordinació del programa Impuls a la dansa
Silvia Clavel
Promoció
Esther Moreno i Leonardo Santos
Producció executiva
Sara Esteller
Coordinació del catàleg i mediació amb públics
Azahara Zanón
Coordinació d'imatge gràfica
Julia Valencia
Disseny d'art
Carla Blanes
Maquetació de catàleg i programa de mà
Fernanda Medina
Documentació
Nacho Carrascosa, Fran Garofalo, Gema Iglesias i Manuel Olmos.
Creació i documentació audiovisual
José Jordán i Eva Mañez
Fotògrafs
Tito Beltrán
Coordinació tècnica
Amb els equips tècnis, administratius i personal de sala de l'IVC.