El Festival

Dansa València és un festival de dansa i nous llenguatges relacionats amb el moviment que pretén convertir-se en un espai de trobada, diàleg i mirades plurals. Acollim la creació consolidada, la que emergeix i la que travessa, la que naix pròxima i la que arriba d’altres territoris. Un lloc per a la presència i acció del cos, en el qual a través de la creació contemporània s’activen cerques i interpretacions alternatives d’una realitat complexa.

Impulsem l’aprenentatge mutu entre professionals, la visibilitat dels projectes artístics i la col·laboració entre persones i organitzacions. Igualment, com a servei públic tenim el compromís de compartir amb la ciutadania experiències i coneixements, amb la convicció que la creació i la pràctica artística són estímuls de canvi social.

Dansa València és un ecosistema del moviment que genera noves possibilitats, que acompanya i sosté la creació local al mateix temps que ens relacionem amb un context artístic més ampli.

Dansa València

A la fi dels anys huitanta, València va viure una eclosió de les arts escèniques. En 1987 es va fundar l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV); un any després, el Circuit Teatral Valencià; i en 1989, la Mostra Internacional de Mim de Sueca. Els llenguatges del moviment es van professionalitzar amb l’arrancada de companyies com Vianants Dansa, Ananda Dansa o Cia..Vicente Sáez. En aquest context de creativitat, naix en 1988, Dansa València.
El festival tenia com a objectiu donar suport a la creació dels nous coreògrafs i coreògrafes de la Comunitat. A partir de la segona edició va completar la seua programació amb propostes d’altres territoris, convertint-se així en una plataforma per al creixement d’aquesta expressió artística. Des dels seus primers anys, l’exhibició intensiva d’espectacles es va completar amb activitats paral·leles i cada nova edició era major l’espai cedit a l’experimentació.
La proposta cultural es va erigir en un esdeveniment de rellevància estatal, amb un públic local fidel a la cita. En el seu desé aniversari, gràcies a la posada en marxa de Mercadansa, va arribar la seua consolidació entre els professionals.
No obstant això, amb el canvi de segle, el festival va afrontar anys d’incertesa i de desconnexió amb el sector que van acabar amb la seua desaparició. Després de diverses temptatives, en 2018, Dansa València comença a reprendre la seua identitat i la confiança de l’audiència i de la professió.
En 2022 arranca una nova fase il·lusionant en la recuperació d’aquest projecte com a referent de la dansa contemporània espanyola.

Team
María José Mora
Directora artística
Begoña Donat
Coordinació de la comunicació
Claudia Alfonso
Coordinació de la comunicació digital
Javier Alcañiz
Responsable de màrqueting
Mila Molla y Lola Flor
Premsa i comunicació
Jesús Marcarós
Responsable d'assistents
Isabel Ferreira
Coordinació d'assistents internacionals
Mariam Varea
Coordinació Moviments Urbans
Elba Torres
Coordinació del programa Impuls a la dansa
Silvia Clavel
Promoció
Sara Esteller
Mediació
Yinsen Estudio
Disseny d'art
Azahara Zanón
Coordinació d'imatge gràfica
Fernanda Medina
Documentació
Nacho Carrascosa
Creació i documentació audiovisual
José Jordán
Fotògraf
Leonardo Santos, Esther Moreno
Producció executiva
Tito Beltrán
Coordinació tècnica
Roberto García
Direcció adjunta d'Arts Escèniques de l'IVC
Abel Guarinos
IVC
Amb els equips tècnis, administratius i personal de sala de l'IVC.