Dansa València es clausura amb una reflexió ballada sobre l’espai, el temps i l’infinit de GN | MC

Les companyies UnaiUna i OtraDanza protagonitzen una jornada matinal per a tots els públics al Parc Central

Guillermo Weickert incita als espectadors a repensar la seua manera de mirar en ‘Parece nada’

Núria Guiu pren com a punt de partida la xarxa social TikTok per a la seua preestrena ‘Cyberexorcismo’

GN | MC o cosa que és el mateix, el tàndem creatiu format per Guy Nader i Maria Campos, sumen ja tres obres en les quals aprofundeixen en el temps i la noció d’infinit. Demà diumenge, 10 d’abril, la companyia catalana clausura la 35 edició de Dansa València amb el seu últim lliurament, ‘Made of Space’. El Teatre Principal acollirà sobre el seu escenari a un grup d’intèrprets i de músics que es deixaran portar per l’energia i el dinamisme que els uneix en una partitura d’incessable successió de recorreguts.

El resultat, candidat al Max al millor espectacle de dansa, és un viatge visual i sonor basat en l’acumulació, la variació i la repetició de patrons de moviment, on la música juga un paper orgànic i fonamental.

 

Un matí al parc

L’última jornada del festival de l’Institut Valencià de Cultura arrancarà al Parc Central, on la companyia balear UnaiUna i l’alacantina OtraDanza acostaran les seues propostes lúdiques als vianants. Les primeres proposen en ‘Goosebumps’ un combat amb pompons i purpurina. Una llista de Spotify dels 2000 serveix de banda sonora al trio de contendents.

Per part seua, els protagonistes de la peça de carrer de OtraDanza ‘La Banda’ són una família nòmada i caòtica integrada per cinc divertits personatges que escometran un espectacle itinerant on el circ s’hibridarà amb els llenguatges del moviment.

L’últim espectacle de carrer del festival es representarà per la vesprada enfront de la Llotja de la Seda, declarada Patrimoni de la Humanitat. La companyia basca LASALA escenificarà ‘Alive’ amb l’edifici civil d’estil gòtic com a fons. La peça parla de traspassar els límits, de trencar amb el que s’estableix, de la llibertat d’elecció d’una dona fins i tot amb el pes de l’heretat i l’aprés.

 

La mirada dels uns i dels alters

Carme Teatre pren el relleu en la programació amb una cridada a espectadors i espectadores a repensar la seua mirada en ‘Parece nada’, de WWWEICKERT. L’espectacle unipersonal de Guillermo Weickert forma part d’una sèrie de creacions en moviment l’eix temàtic del qual són els òrgans de percepció. Per a aquesta ocasió, el de Huelva ens convida a convertir-nos en observadors de la nostra pròpia manera de veure.

Completa l’última jornada de Dansa València la preestrena en el Teatre Rialto de l’última peça de Núria Guiu, ‘Cyberexorcismo’. La catalana torna a posar el focus en la relació entre el cos, la imatge, el poder i la digitalitat, però en aquest cas, pren TikTok com a punt de partida. La xarxa social de les coreografies, la repetició, la mescla i la còpia li assisteix per a indagar en les instantànies que conformen el nostre imaginari. Durant la representació, la creadora desplaça els mecanismes d’aquesta plataforma a l’escena: d’un format privat, pla i digital a un espai comú, físic i col·lectiu.

Compartir