Rocío Molina
Al Fondo Riela (Lo otro del Uno)
Data:
Dimecres 6, d’abril 2022
Lloc:
Teatre Rialto
Hora:
19.00h
Duració:
65'
Preu:
Des de: 5€
Procedència:
Andalusia
Sinopsi

Per problemes de salut entre l’elenc de la companyia de Rocío Molina, l’obra ‘Inicio (Uno)’, se substitueix per la seua antítesi, ‘Al Fondo Riela (Lo otro del Uno)’. La proposta és el segon lliurament del tríptic dedicat per la balladora a l’essència del flamenc. Dansa farrucaseguiriya, buleries i soleá se succeiran sobre l’escenari en una lluita incessant contra la seua pròpia imatge. La Premi Nacional de Dansa 2010, de rigorós negre, es debat entre dues guitarres. “El que m’acompanya sobre l’escenari és el meu ego i dues guitarres completament diferents. Eduardo Trassierra és harmonia i complexitat tècnica. Francisco Vinuesa és tot intuïció i naturalitat”, concreta l’artista, reconeguda amb el Lleó de Plata de la Dansa 2022 de la Biennal de Venècia.

Sinopsi

El  ‘Otro del Uno’  completa i continua la indagació del ser treballant sobre el concepte de dualitat. La noció de *otredad impregna l’escena fins al punt de duplicar-la en un sòl espill. En correlat amb el ball de Rocío Molina, les guitarres es converteixen en trassumpte musical d’aquest dualisme, amb Eduardo Trassierra, que resulta oníric, sublim i tràgic, i Yerai Cortés, d’una ingenuïtat intel·ligentíssima i bachiana.

 

Trajectòria

Rocío Molina és una de les artistes espanyoles amb major projecció internacional, reconeguda amb, entre altres, el Lleó de Plata de la Dansa 2022 de la Biennal de Venècia. Radicalment lliure, conjumina en les seues peces el virtuosisme tècnic, la investigació contemporània i el risc conceptual. Ha encunyat un llenguatge propi consolidat en la tradició reinventada d’un flamenc que respecta les seues essències i s’abraça a les avantguardes, sense por de teixir aliances amb altres disciplines i artistes.

En col·laboració amb INAEM

Fitxa artística

Idea original, direcció artística i coreografia: Rocío Molina
Composició Musical: Eduardo Trassierra y Yerai Cortés
Desenvolupament conceptual: Nerea Galán
Direcció d’art: Julia Valencia
Espai escènic: Antonio Serrano, Julia Valencia, Rocío Molina
Disseny d’il·luminació, animació i projeccions: Antonio Serrano
Disseny de so: Javier Álvarez
Disseny de vestuari: Julia Valencia
Realització de barret: Benjamín Bulnes
Realització de vestuari de lycra: Maty
Sabates: Gallardo Dance
Guants: Guanterías
Text del programa: Nerea Galán

EQUIP
Ball: Rocío Molina
Guitarres: Eduardi Trassierra i Francisco Vinuesa
Direcció tècnica: Carmen Mori
Tècnic d’il·luminació: Antonio Valiente. So: Javier Álvarez Regiduría: María Agar Martínez
Direcció de producció i executiva: El Mandaito Produccions S.L
Producció: Dansa Molina S.L

Mes informació
En sala