Clase magistral Olga Pericet

Clase magistral Olga Pericet

14 d'abril de 2018

Penúltima jornada del festival

La jornada de dissabte de Dansa València ofereix gran varietat d’espectacles de sala i de carrer així com activitats com la classe magistral de flamenc d’Olga Pericet o la exhibició en la Filmoteca Valenciana a les 11 hores del documental «Siete Leguas: Contar la danza y la diversidad» que ha realitzat l’equip de Balletvale+.
Els espectacles comencen al carrer, a les 13 hores, a la plaça del Patriarca amb la presència de la companyia de Daniel Abreu, que fou Premi Nacional de Dansa 2014 en la categoria de creació, amb l’espectacle «Más o menos inquietos» interpretat per Daniel Abreu i Carmen Fumero, en tota relació hi ha tres en joc, el campo és el tercer element que s’adhereix i alhora ens conté. Aquest és el joc d’aquest treball, jugar amb el tercer, jugar amb la gravetat i l’equilibri, el pas i les càrregues i tot dins una atmosfera poètica. 

El següent espectacle suposa la tornada al festival de La Danseta, espectacles de dansa adreçats a xiquets i públic familiar, serà al Rialto a les 17 i les 19 hores amb l’espectacle «Amèlia» de Marea Danza companyia creada en 2014 amb la intenció d’apropar la dansa espanyola i el flamenc a la creació contemporània. 

Amb «Amèlia» la companyia va obtindre el premi FETEN al millor espectacle de dansa en la Fira Espanyola de Teatre per a nens i nenes.«Amèlia» és la història de cada dona que es posa l’horitzó com a límit i la llibertat com a equipatge. 

A continuació en Carme Teatre a partir de les 20.30 hores els dies 14 i 15 la companyia de Maria Antònia Oliver presenta «Las Muchas» Aquesta és una companyia de dansa que es constitueix el 1989 a Barcelona, i l'any 2000 s'instal·la a Mallorca..La companyia té tres vessants d'actuació: la creació per a un públic adult, la producció d'espectacles i projectes pedagògics per infants, i el treball amb joves en risc d'exclusió social i persones majors. 

L’espectacle que vorem a València, “Las Muchas” parla de fragilitat, d’aquella que té a veure amb l’edat, amb cossos que ja no pertanyen al corpus d’allò social, que ja deixen d’estar al mercat oficial, però que estan més vius que mai i són, sobretot, més lliures: cossos que respiren, pesen, ballen, sedueixen, es mouen i es posicionen d’una altra manera. L’obra parla sobre deixar-se escoltar i deixar-se travessar per les experiències viscudes.

L’últim espectacle del dia és «Now» de la companyia La sala, en el Teatre Principal a les 22 hores. Aquesta és una coreografia on reflexionar sobre les expectatives creades temps abans i l’obtingut. Huit intèrprets dibuixen una línia temporal que comença personificada en un xiquet amb tot el futur pel davant, continua amb els temps representat amb la dansa i finalitza amb la visió de dues persones majors que viuen amb tot el passat a les seues esquenes. 


. 

Organitza

Coorganitza

Col·labora

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Dansa València

Tel. +34 963 539 300
dansavalencia@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Dansa València

Durant cinc dies, del 10 al 15 d'abril de 2018, podrem gaudir tant d'una programació representativa del panorama coreogràfic espanyol més actual, com de la varietat de propostes de les companyies valencianes, amb especial atenció en les dones creadores.

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info