16 d'abril de 2019

Més de 7.800 persones donen suport a Dansa València

La ocupació mitjana de les sales alcança un 89 % del aforament

El públic i els professionals del sector de les arts escèniques tornen a protegir la línia empresa pel festival Dansa València, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració del Teatre Escalante, de la Diputació de València i de l’Ajuntament de València. Dansa València, celebrada del 9 al 14 d’abril, ha tancat l’edició 2019 amb un nou rècord d’assistència i amb una resposta més que positiva tant de públic com de professionals de les arts escèniques.

Durant els cinc dies que ha durat el festival, més de 7.800 persones han pogut gaudir de la millor dansa local i nacional representada en Dansa València per 26 companyies en 29 representacions que han sigut el reflex de la creació coreogràfica de l’actualitat.

Per a la coordinadora del festival, Mar Jiménez, “Dansa València és un festival contemporani social connectat amb l’actualitat. Són les companyies les que permeten que tinguem una bona programació, les que recullen el que està passant i les que aconsegueixen connectar amb el públic”. Però a més, el festival en la seua nova època, amb el gir emprés en l’edició de l’any passat, s’ha convertit en un punt de trobada de professionals per a dinamitzar el sector professional de la dansa a la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, el director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC, Roberto García, destaca “el salt qualitatiu i quantitatiu respecte d’anteriors edicions i l’efervescència amb què un públic nombrós i molt divers ha viscut el festival”.

En aquesta edició han participat més de 135 programadors nacionals, internacionals i locals perquè vegen els últims muntatges de les companyies valencianes. I aquest esforç ha donat els seus fruits ja durant la celebració del festival, amb nombrosos tancaments de contractació de companyies per part dels programadors assistents. Especial importància ha tingut el ‘showcase’ ‘Missió Inversa’, organitzat per AVED i amb la col·laboració d’IVACE, en el qual set companyies valencianes van mostrar els seus treballs.

El festival s’ha estructurat al voltant de tres eixos centrals: una representació del panorama coreogràfic local i de l’Estat espanyol, una obertura a les arts vives i la consolidació de ‘Danseta’, dedicada al públic infantil i familiar, proposta que va centrar part de la programació del cap de setmana.

Al marge de les representacions, el festival ha tingut una important activitat en la seua programació expandida amb la posada en marxa dels projectes pedagògics, el debat sobre les arts vives organitzat per APDCV, les classes magistrals de Marco Flores i Diego Sinniger, el taller de periodisme i crítica de dansa impartit per Omar Khan, els diàlegs de dansa de l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya, les nits d’investigació sonora en col·laboració amb el festival Volumens, i les diverses trobades del sector, entre altres nombroses activitats.

Organitza

Coorganitza

Col·labora

.

·

··

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Dansa València

Tel. +34 963 539 300
dansavalencia@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Dansa València

Durant cinc dies, del 10 al 15 d'abril de 2018, podrem gaudir tant d'una programació representativa del panorama coreogràfic espanyol més actual, com de la varietat de propostes de les companyies valencianes, amb especial atenció en les dones creadores.

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info