11 d'abril de 2019

Les arts vives prenen Dansa València

Els nous muntatges 'sense etiquetes' de Santiago Ribelles Zorita, Núria Guiu i Antes Collado protagonitzen la quarta jornada de Dansa València

El festival Dansa València continua amb la quarta jornada en diversos espais de la ciutat. Una de les novetats d’aquesta edició del festival Dansa València és l’obertura a les arts vives, un territori transversal que fuig de les etiquetes i que vol generar preguntes al voltant de la creació contemporània més heterodoxa.

La quarta jornada del festival, la del divendres 12 d’abril, la protagonitzen tres propostes que fugen de les etiquetes convencionals: ‘Fucking Stage’, de Santiago Ribelles Zorita; ‘Likes’, de Núria Guiu; i ‘Crisálida (o la venganza de Leteo)’, d’Antes Collado.

‘Fucking Stage’, a les 18.00 hores a la sala Matilde Salvador de La Nau, és una proposta del coreògraf i director escènic Santiago Ribelles que indaga en els convencionalismes del teatre i la dansa, i en la relació entre la peça artística que es representa i l’espectador que la contempla.

La manera d’interpretar (o llegir) el que hi ha damunt de l’escenari és la idea general que presideix ‘Fucking Stage’, que interactua amb els espectadors a través de diferents missatges escrits en una pantalla, alhora que es recorre a llocs comuns en els discursos sobre dansa, teatre, art o política.

D’altra banda, la ballarina barcelonina Núria Guiu presenta la seua nova ‘performance’ a la sala Carme Teatre demà a les 20.00 hores. Una reivindicació del cos a cos davant de la intoxicació d’Internet. Una ‘performance’ amb base antropològica i moviments extrets de vídeos populars de YouTube, en què, això sí, l’espectador haurà d’extraure les seues pròpies conclusions.

L’últim projecte de la companyia Antes Collado gira entorn de la noció de cos marginal i la creació de mons escènics metafòrics. ‘Crisálida (o la venganza de Leteo)’, a les 20.00 hores a La Mutant, busca recuperar la potència de la naturalesa més perversa i proposa la restitució de velles formes oblidades que, paradoxalment, són capaces de generar noves maneres de viure.

Organitza

Coorganitza

Col·labora

.

·

··

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Dansa València

Tel. +34 963 539 300
dansavalencia@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Dansa València

Durant cinc dies, del 10 al 15 d'abril de 2018, podrem gaudir tant d'una programació representativa del panorama coreogràfic espanyol més actual, com de la varietat de propostes de les companyies valencianes, amb especial atenció en les dones creadores.

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info