09 de novembre de 2020

El programa doble ‘Beyond / Bending the Walls’ dels canaris Lava inaugura Dansa València

El programa doble ‘Beyond / Bending the Walls’ de la companyia Lava de l’Auditori de Tenerife, inaugura demà, 10 de novembre a les 21.30 hores al Teatre Principal de València, el festival de l’Institut Valencià de Cultura, Dansa València.

Lava, la companyia de dansa de l’Auditori de Tenerife, porta a València el seu programa doble format per les obres ‘Bending the Walls’, del coreògraf Fernando Hernando Magadan, acabat de nomenar director de l’NDT2 holandés, i ‘Beyond’, de Virginia García i Damián Muñoz de La Intrusa Danza.

Fernando Hernando construeix en ‘Bending the Walls’ una coreografia delicada i emocionant, en la qual els ballarins sembla que s’esforcen per alçar una paret. Una peça que és una metàfora sobre la força psicològica, física i emocional que les persones utilitzen per a poder escapar de la realitat que ens ha tocat viure.

‘Beyond’, de La Intrusa Danza, és una experiència de recerca a través de paisatges emocionals de la memòria. Un escenari d’incertesa que ens obliga constantment a crear o reflexionar sobre el nostre propi itinerari vital.

La Phármaco balla el neoliberalisme

A més, demà en Dansa València també es podrà veure, a les 20 hores al Teatre Rialto, l’últim muntatge de La Phármaco: ‘Bekristen - La Domesticación’, una peça de Luz Arcas que reflexiona sobre la compassió com a necessitat humana, trauma social i fracàs col·lectiu.

Es tracta del primer capítol d’una trilogia que resulta d’un projecte sorgit a Guinea Equatorial i que reflexiona sobre la compassió com a necessitat humana, trauma social i fracàs col·lectiu.

‘Bekristen’ significa ‘cristià’ en llengua fang, la que es parla a Guinea Equatorial, on van començar a treballar en 2016 en aquest projecte de la coreògrafa Luz Arcas i d’on procedeixen alguns dels seus moviments tradicionals i un dels seus ballarins, Papa de Zez.

Segons Arcas, el neoliberalisme és “la nova forma de colonització”, que “imposa un sistema de costums, normes i moral que evidencia una gran desigualtat d’oportunitats per a adquirir-lo”.

Propostes frontereres

El ‘performer’ i investigador Vicente Arlandis, presenta el procés obert de treball ‘En Helvética no, no, no’. Un laboratori de l’Institut Valencià de Cultura que es podrà veure demà a les 18 hores a la Sala Matilde Salvador de La Nau.

Arlandis porta a escena el paper de la veu i, sobretot, de la paraula en la construcció coreogràfica, i com juga la imaginació en la construcció de l’arquitectura escènica i de l’experiència estètica de l’espectador.

La companyia La Veronal presenta al CCCC la seua peça breu ‘Fukuoka’. És un exercici d’estil amb influència flamenca i matisos completament abstractes en què el llenguatge Kova es posa de manifest i que ens acosta a l’univers que Marcos Morau i La Veronal han desenvolupat en els últims deu anys.

Organitza

Coorganitza

Col·labora

 

   

     

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Dansa València

Tel. +34 963 539 300
dansavalencia@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Dansa València

Durant cinc dies, del 10 al 15 d'abril de 2018, podrem gaudir tant d'una programació representativa del panorama coreogràfic espanyol més actual, com de la varietat de propostes de les companyies valencianes, amb especial atenció en les dones creadores.

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info