26 de març de 2019

Dansa València presenta una intensa programació amb huit estrenes absolutes

El renovat festival de l'Institut Valencià de Cultura, Dansa València, que se celebra del 9 al 14 d'abril en diversos espais de la ciutat, ha presentat en roda de premsa la programació de la seua XXXII edició. La presentació ha comptat amb la participació de la directora del festival, Mar Jiménez, el director adjunt d'Arts Escèniques de l'Institut Valencià de Cultura, Roberto García, el director del Teatre Escalante-Diputació de València, Josep Policarpo, i Bernard Gaspar, d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València.

"Presentem una nova i puixant edició de Dansa a València, després d'haver recuperat el seu format original fa dos anys i que emergeix impulsant l'actualitat de la dansa tant nacional com valenciana", ha apuntat Jiménez, directora del festival.

Aquesta edició acollirà el treball de 26 companyies (13 valencianes i 13 de l'Estat espanyol) amb set espectacles de carrer i huit estrenes absolutes, entre els quals destaquen la producció pròpia de l'IVC amb Sol Picó, 'Animal de séquia'. Nou dels espectacles tenen música en viu.

Des de la seua inauguració l'any 1988, el festival es va convertir en un referent de la dansa contemporània de l'Estat espanyol en el qual nombroses companyies i artistes mostren els seus projectes més recents i visibilitzen l'actualitat de la dansa, tant espanyola com valenciana.

Durant sis dies, del 9 al 14 d'abril, Dansa València oferirà una programació innovadora oberta a tots els públics i amb l'objectiu de convertir València en "punt de trobada del sector escènic amb l'objectiu de compartir noves propostes i imaginar nous territoris per a la dansa" assenyala la directora del festival.

Mar Jiménez ha destacat els tres elements clau que suposen una novetat en el desenvolupament del festival. En primer lloc, el protagonisme de la música i el so en directe dels muntatges que es converteixen en l'eix temàtic que conduirà la gran diversitat de formes d'expressió que es podrà trobar en totes les creacions d'aquesta edició.

Una segona novetat és la gran aposta pels projectes pedagògics. Dansa València inicia una col·laboració amb diferents conservatoris superiors de dansa de tot el país per a intercanviar experiències educatives. Així mateix, Roberto García, director adjunt d'Arts Escèniques de l'IVC, ha comentat el projecte didàctic 'Dansem', una iniciativa de l'Institut Valencià de Cultura vinculada a la reactivació de l'Espai La Granja de Burjassot i dirigida a estudiants d'educació secundària.

Un centenar d'alumnes dels IES Vicent Andrés Estellés i Comarcal de Burjassot, guiats pels coreògrafs Idoya Rossi i Ramón Baeza, mostraran a La Rambleta una creació coreogràfica a partir dels moviments generats per ells. La Banda Juvenil de la Unió Musical l'Horta de Sant Marcel·lí s'uneix al projecte i interpretarà la música en directe.

El tercer projecte pedagògic és el de 'Coreografies de la mirada. Trànsits', un projecte d'investigació artística que tracta d'indagar les relacions entre el cinema i la dansa, que es podrà veure al CCCC.

Com a tercera novetat, el festival s'obri a les arts vives, un territori transversal que fuig de les etiquetes i que vol generar preguntes al voltant de la creació contemporània més heterodoxa.

Amb la ferma voluntat de crear una xarxa de diàleg per a construir, cada vegada més en relació, el festival de dansa i arts vives de la ciutat, Dansa València s'expandeix per diferents espais de la ciutat, i afavoreix d'aquesta manera l'ampliació de nous públics en diferents districtes de València. Així doncs, el festival disposarà dels espais de l'IVC Teatre Principal i Rialto; La Sala Matilde Salvador, Carme Teatre, Espacio Inestable i el TEM. I s'incorporen Espai Rambleta, La Mutant i el CCCC. Les actuacions de carrer es faran com en l'anterior edició a la plaça del Patriarca.

Igual que en edicions anteriors, Dansa València facilitarà la trobada entre professionals de procedència local, nacional i internacional.

Selecció de fotos: consultar ací

Organitza

Coorganitza

Col·labora

 

   

     

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Dansa València

Tel. +34 963 539 300
dansavalencia@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Dansa València

Durant cinc dies, del 10 al 15 d'abril de 2018, podrem gaudir tant d'una programació representativa del panorama coreogràfic espanyol més actual, com de la varietat de propostes de les companyies valencianes, amb especial atenció en les dones creadores.

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info