Pélvico - OtraDanza

Pélvico - OtraDanza

12 d'abril de 2018

Segona Jornada del festival

Cinc espectacles al llarg d’aquesta segona jornada

Hi hauran espectacles de carrer, així com als Teatres Rialto, Sala Matilde Salvador i Teatre Principal

La segona jornada del festival Dansa València, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració d’altres organismes públics i privats, ens ofereix un ventall de cinc espectacles que són una bona mostra de les diverses tendències de la dansa actual desenvolupades en diversos formats i entorns.

Els dies 11 i 12 d’abril se celebra en el marc del festival, la reunió semestral de la Comissió de Dansa i Arts del Moviment de la xarxa espanyola de teatres, auditoris, circuits i festivals de titularitat pública, que tindrà com a objecte principal l’elaboració d’un catàleg d’espectacles de dansa recomanats per a la seua publicació.

  A les 12.30 hores, comencen les actuacions de carrer a la Plaça del Patriarca amb la representació de «No todavía...ahora» de la companyia Malarte, aquesta companyia es va crear el 2011 amb la intenció de desenvolupar diferents projectes escènics, ha crescut i s’ha enriquit no sols amb els seus propis treballs sinó també amb col·laboracions amb altres companyies. Tots aquesta treballs han sigut el germen d’una identitat pròpia que se basa en el multidisciplinarietat.

  «No todavia.... ahora» parteix de les darreres paraules escrites per Virginia Woolf, des d’una visió femenina, ens trobem davant l’eterna batalla entre la raó i l’emoció, la realitat i l’abstracció, la vida i la mort, endinsant-nos en els pensaments més profunds i pertorbadors de l’autora. d’Una habitació pròpia»

  A continuació, a partir de les 13 hores i també a la Plaça del Patriarca, serà el torn de la Compañía Improvisada/Tejido Conectivo i el seu espectacle «Kuzushi»

  Con coreografia i interpretació de Miguel Àngel Punzano y Miguel Tornero «Kuzushi» és el moment d’abans de la projecció, el moment de desequilibri que ens obliga a actuar, a reaccionar abans de caure. És la història de dos homes que decideixen compartir el desequilibri per arribar a la construcció d’un equilibri que els faça reconéixer-se a ells mateixos, l’un davant de l’altre.

  La vesprada comença amb l’actuació a les 18 hores en el Teatre Rialto, de la companyia Humanhood amb el seu espectacle «Zero». Humanhood companyia fundada i codirigida per Rudi Cole i Júlia Robert, té la seua seu entre Barcelona i Birminghan, l’espectacle que presenten a Dansa València va obtindre el Primer Premi al Certamen Coreogràfic de Madrid, el seu plantejament és el següent, si comencem en el punt zero, un lloc sense records, com podrien mirar la realitat i experimentar la vida? Dos cossos s’embullen en un mar d’energia, a través d’un llenguatge ritualista per a presentar una peça captivadora que ens retorns als orígens. Un espectacle visual, de so envoltant, musicalment fascinant, il·luminació hipnòtica i moviment virtuós.

  A les 20 hores a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, la companyia d’Asun Noales, Otra Danza, presenta «Pèlvico» una peça de dansa contemporània que lluny d’eludir allò obvi, ho subratlla, una obra pensada, coreografiada i interpretada per dones. No sobre la dona, sinó des de la dona, amb el cos, la seua construcció i el seu moviment com a premissa.

  Tanca la jornada la representació a les 22 hores al Teatre Principal de «La maldición de los hombres Malboro» una creació d’Isabel Vázquez, ballarina i coreògrafa i gran referent de la dansa andalusa. En «La maldición de los hombres Malboro» interpretada per sis ballarins/actors. El tema principal de l’espectacle és la insensibilització masculina, la peça naix de la necessitat d’entendre certs comportaments masculins nocius dels quals les dones, sobre tot com a mares, també en són responsables. Entre tots hem creat mascles sense capacitat per a sentir i això repercuteix en tota la societat, en la gestió de la política, la economia o el sexe.

  Però l’obra no té un rerefons moral i tampoc pretén tractar temes més profunds com la identitat o la violència de gènere. És un espectacle senzill, amb una estructura clara, que sols vol exposar el que la seua directora creu que necessiten els homes.

   

  Organitza

  Coorganitza

  Col·labora

  culturarts generalitat valenciana

  © Institut Valencià de Cultura

  Plaça de l'Ajuntament, 17
  46002 València

  Dansa València

  Tel. +34 963 539 300
  dansavalencia@gva.es

  Nota legal

  Contacte express

  Accepte les condicions i la
  política de privacitat

  Dansa València

  Durant cinc dies, del 10 al 15 d'abril de 2018, podrem gaudir tant d'una programació representativa del panorama coreogràfic espanyol més actual, com de la varietat de propostes de les companyies valencianes, amb especial atenció en les dones creadores.

  Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info