Foto: Pedro Arnay

Foto: Pedro Arnay

11 de març de 2019

L'IVC i el Teatre Escalante coorganitzen Danseta

Aracaladanza, Malumaluga, Fil d’arena i Zum Zum Teatre protagonitzen Danseta

‘Danseta’ de Dansa València, el festival organitzat per l’Institut Valencià de Cultura que se celebra del 9 al 14 d’abril, torna ple de força amb una programació que recull quatre de les creacions coreogràfiques de major qualitat que s’estan oferint actualment en l’escena local i nacional per a públic familiar.

Com apunta Mar Jiménez, directora del festival, la línia de programació ‘Danseta’ suposa “acostar el públic familiar a la dansa, que la gaudisquen, fer-lo més coneixedor i, a més, aconseguir nous públics per a la dansa contemporània”.

Una proposta de programació que té la col·laboració del Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València. Per al seu director, Josep Policarpo, “l’Escalante vol convertir-se en un centre dinamitzador de les arts escèniques per a la infància i la joventut. Més enllà de la nostra activitat regular, volem col·laborar amb altres institucions i festivals que tinguen en el punt de mira els nostres xiquets i xiquetes. Enguany ens sumem a Dansa València i coorganitzem el cicle ‘Danseta’, que l’IVC va recuperar l’any passat i que enguany reforçarem junts”.

La Petita Malumaluga, companyia dedicada als bebés de la primera infància (de 0 a 4 anys), estrena el seu nou espectacle que aborda qüestions com la diferència, l’origen, el gènere i la sexualitat o la discapacitat: ‘My baby is a queen’.

“Volem tractar temes importants que ens interessen, amb un llenguatge adult, diferents capes i total naturalitat”, afirma la companyia. Amb set intèrprets en l’escenari, quatre ballarins i tres músics, l’espectacle integra totalment els espectadors en un espai de 360º en què els adults s’asseuen en cercle i els xiquets poden moure’s lliurement i explorar. Es podrà veure el dissabte 13 d’abril a l’Espai Inestable.

La companyia Aracaladanza, referent internacional en el gènere, porta a Dansa València el seu nou treball ‘Play’. Part de l’èxit d’Aracaladanza es deu a com combina la dansa amb el teatre d’objectes, arribant a crear un estil propi, visualment poètic, que ha sabut connectar molt bé amb els joves espectadors. “‘Play’ naix com un llenç en blanc, sense mirada determinada, sense inspiracions concretes. El joc es construeix amb el mateix joc, que respecta l’univers poètic amb el qual sempre somiem en Aracaladanza”, diuen sobre la seua nova creació. Serà el 13 d’abril al Teatre Principal.

La companyia valenciana Fil d’arena dansa-teatre estrena la seua nova producció ‘Nina’ el diumenge 14 d’abril a Carme Teatre. “‘Nina’ ens parla de les coses avorrides que ens volen atrapar cada dia; d’una xiqueta que fa tot el que d’ella s’espera i això la va transformant en un ésser inanimat; de la nostra essència i del nostre poder per a canviar el color del món”, apunta aquesta companyia col·lectiva que utilitza el cognom dansa-teatre, en trobar-se en el límit dels dos.

‘Danseta’ també porta una proposta de carrer, ‘Hippos’ de la companyia Zum Zum Teatre i Quim Bigas, un espectacle que farà les delícies dels més xicotets mentre recorren al costat dels pesats hipopòtams la cerca de ser diferent, capaç de defensar-se i sentir-se bé amb si mateix. Zum Zum Teatre és un projecte artístic que es dedica a la creació, producció i difusió d’espectacles per a “adults” a partir de 4 anys.

Organitza

Coorganitza

Col·labora

.

·

··

culturarts generalitat valenciana

© Institut Valencià de Cultura

Plaça de l'Ajuntament, 17
46002 València

Dansa València

Tel. +34 963 539 300
dansavalencia@gva.es

Nota legal

Contacte express

Accepte les condicions i la
política de privacitat

Dansa València

Durant cinc dies, del 10 al 15 d'abril de 2018, podrem gaudir tant d'una programació representativa del panorama coreogràfic espanyol més actual, com de la varietat de propostes de les companyies valencianes, amb especial atenció en les dones creadores.

Sol·licitem el seu permís per a obtindre dades estadístiques de la seua navegació en esta web, en compliment del Reial Decret Llei 13/2012. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | Més info