Aina Alegre
R-A-U-X-A
Data:
Dissabte 22, d’abril 2023
Lloc:
La Mutant
Hora:
21.00h
Duració:
53'
Preu:
12
Procedència:
Catalunya/França
Sinopsi

Aquest espectacle presenta una dansa híbrida en la qual el cos, la llum i la música electroacústica i modular de Josep Tutusaus, interpretada en directe, dialoguen i posen en fricció una matèria orgànica i tecnològica per a construir un paisatge sensorial i una arquitectura sonora. En aquesta peça el cos vibra, ressona i es converteix en pulsació. Una memòria antiga i futura de gestos que contenen «el picar», que al perseverar en el temps és el punt de partida per a entrar en noves dimensions físiques i temporals.

Trajectòria

Ballarina, performer i coreògrafa, Aina Alegre planteja la creació coreogràfica com un àmbit per a «reinventar» el cos i explora diferents cultures i pràctiques corporals enteses com a representacions socials, històriques i antropològiques. Va crear Studio Fictif com a eina de producció i difusió de les seues obres coreogràfiques, col·laboracions artístiques i accions educatives. Després de formar-se en dansa, teatre i música a Barcelona, en 2007 es va incorporar al Centre Nacional de Dansa Contemporània (CNDC) d’Angers. Des de gener de 2023 dirigeix el Centre Coreogràfic de Grenoble en tàndem amb Yannick Hugron.

Fitxa artística

Concepció, coreografia i interpretació: Aina Alegre.

Creació i música en directe: Josep Tutusaus.

Disseny d’il·luminació: Jan Fedinger.

Disseny d’espai: James Brandily.

Disseny de vestuari: Andrea Otin.

Dramatúrgia i consell artístic: Quim Bigas.

Escenari i responsable de so: Guillaume Olmeta.

Consell de moviment: Elsa Dumontel i Mathieu Burner.

Direcció escènica interna: Capucine Intrup. 

Producció: Claire Nollez.

Distribució internacional: Vicenç Mayans, Palosanto projects.

Assistent de producció: Aniol Busquets.

Producció executiva: STUDIO FICTIF.

Coproducció: La Fabrique Chaillot programa de residència –Chaillot– Théâtre National de la Danse; Atelier de Paris CDCN; Chorège I CDCN Falaise Normandie; Centre Chorégraphique National d’Orléans; NEXT Festival; La rose des vents Scène nationale Lille Métropole Villeneuve d’Ascq. Amb el suport de DRAC Île-de-France; Graner, La Place de la Danse – CDCN Toulouse-Occitanie, Tanzhaus Zurich; Mercat de les Flors.

Més Informació
En sala